Puro seçiminiz, yakışınız, midealışverişiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan aşağı size özeldir. Ancak yeniden de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda hasetn her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Oba prodüksiyonı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini yoklama kılmak gerekir. Bu Toscanello midein muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı gönen oranlarında midemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneyim yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro sadece ama sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her saat evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rabıta ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken alev puroya kazık dokunma etmemelidir. Coşkun maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı alya döndüğünde kızartma alışverişlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 basamak eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu alışverişlemi yaparken tüm ayak tabanığın tay yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 basamak döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara bakarak biraz henüz uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu usul çakmaklar çok takatlidür ve fazla yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma alışverişlemi doğal alevli çakmaklarla, biraz saat alabilir. Bu müddet size saat kaybı gibi odaükebilir ama puro çıdam ve çalışma ister. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma alışverişleminden sonra aksi çevirip yanünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bacak kıpkırmızı ise yakma alışverişlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yöreı tam yanmamışsa, doğrusu tüm bacak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek dem henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz mideime apiko. Pekâlâ evet siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü mideilmeli. Alacağınız her dem beyninde en azından 40 saniye sorutmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi midemeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli biberlilaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman hoppaçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla ihtarlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az rabıta gösterdiğinizin bir alışverişaretidir. Sönen puronun küllerini adamakıllı temizleyin. Bunun midein kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri adamakıllı temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein baştan yakma sıkıntı oluşum etmez. Ancak ahali prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda meraret hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca henüz uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlaka şart olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın hararet değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 basamak beyninde başüstüneğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Ama nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız platformını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile zıtlaşmazsınız. Muhafaza platformı sıcaklığında asıl sıkıntı platformın antipatik değil fazla har olmasıdır. Çünkü hıfız platformı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız platformının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz gönen hıfız platformı sıcaklığına bakarak değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de hıfız platformı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız platformının gökyüzü geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu mideindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlamlayacak mutlaka gökyüzü geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En kazançlı humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka gökyüzü geçirmedikleri midein özge rakiplerine kocaman fark atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.