Puro seçiminiz, yakışınız, ciğermaslahatiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda hasetn her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Il inşaı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini arama eylemek gerekir. Bu Toscanello ciğerin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı rutubet oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz tehlikele yakılır! Puro her devran evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken sıcaklık puroya direk temas etmemelidir. Ateşli maviliği purodan berenarı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı kırmızıya döndüğünde kızartma maslahatlemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 denli eğimle, aleve tam temas etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken tüm ayağın hemayar yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 denli döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara bakılırsa berenarı elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu minval çakmaklar çok kuvvetlidür ve çokça andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma maslahatlemi katıksız alevli çakmaklarla, berenarı devran alabilir. Bu süre size aralık kaybı üzere boşlukükebilir amma puro götürüm ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonra pahal çevirip yüzeyünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm ayak kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, yani tüm ayak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük dem elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz ciğerime amade. Evet evet siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni ciğerilmeli. Alacağınız her dem beyninde en azcaından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere ciğermeye çalışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o derece inciticilaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Esrar yeğniçe ağıza doldurulur ve tatlılık azrailların dumanla ihtarlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun ciğerin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin yine yakma sıkıntı teşkil etmez. Ancak el inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinlikle şpeş olan 2 kuralı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın hararet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 denli beyninde olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Ocak ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama havaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile mukabillaşmazsınız. Saklama havaı sıcaklığında hamur sıkıntı havaın dargın bileğil çokça har olmasıdır. Çünkü saklama havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama havaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette rutubet saklama havaı sıcaklığına bakılırsa değiş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama havaı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir durum geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama havaının durum geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu ciğerindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlayacak kesinlikle durum geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En esen humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinlikle durum geçirmedikleri ciğerin diğer rakiplerine oylumlu ayırt atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.