Kireçlenme, kemiklerin ucunda görev vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye serlayabilir. Bu durum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan zait görülür. Ayrıca bunaltıcı engel taşımak kabilinden kavi fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da esas nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve serparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Iyi bereketli su tüketin. Sutaş, eklemlere payanda sağlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 boduç su dâhilmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabilinden mualla kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Göveri ve kâr tüketin. Kemik sağlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri mualla olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin zait gururı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlığını esirgemek dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu dâhilin, kemiklere payanda olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şkârkinliğe de yararlı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara gereğince kâr ve göveri itibarıyla servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin hatırlı birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.